MAN Truck & Bus - Månedens virksomhed Juni 2024

Om MAN Truck & Bus  

MAN Truck & Bus er en af Europas førende erhvervskøretøjsproducenter og udbydere af transportløsninger med en årlig omsætning på omkring € 14,8 milliarder (2023). Produktporteføljen omfatter varebiler, lastbiler, busser, diesel- og gasmotorer samt services relateret til passager- og godstransport. MAN Truck & Bus er en TRATON SE-virksomhed og beskæftiger ca. 33.000 mennesker på verdensplan. 

 


Vores strategi

Erhvervskøretøjsindustrien står over for store udfordringer: I fremtiden vil køretøjer blive mere og mere autonome, forbundet og have lavere emissioner. Vi griber denne mulighed for konsekvent at tilpasse vores virksomhed. Vores NewMAN-strategi bygger fundamentet. Den består af de strategiske fremstød "Robust Company", "Smart Innovator" og "Strong Team" og sætter retningen for de kommende år. Vores mål er et fuldt autonomt, emissionsfrit køretøj i slutningen af dette årti. 

Vores nuværende produkter og tjenester 

Porteføljen starter med varebiler med en totalvægt på 3,0 til 5,5 tons og spænder fra lastbiler med en totalvægt på 7,49 til 44 tons til tunge specialkøretøjer med en totalvægt på op til 250 tons. Som fuldsortiments leverandør dækker MAN således alle vægtklasser. Derudover fremstiller vi bybusser, intercitybusser og turistbusser samt buschassis af mærket MAN, minibusser baseret på vores varebil og luksusbusser af mærket NEOPLAN.


Vores forskning

MAN ser elektriske motorsystemer til erhvervskøretøjer som den afgørende faktor på vejen mod lokalt emissionsfri, klimavenlig mobilitet. El-lastbilernes styrker er bedst i et bymiljø. De er lokalt emissionsfrie og bidrager dermed til at forbedre luften. De er også væsentligt mere støjsvage. Med hensyn til mangfoldigheden af anvendelser og mulige karosserikoncepter er fremtidens MAN eTruck på ingen måde ringere end nutidens diesellastbil: CO2-fri langdistancetransport af kølede fødevarer vil være lige så støjsvag og emissionsfri. bortskaffelse af affald i byen eller fuld elektrisk transport af materialer til byggepladsen. 

Inden for nul-emissionsteknologier fokuserer vi klart på elektromobilitet. MAN køretøjer med batteri-elektriske motorer kører allerede i byerne i vores busser. Fra 2024 vil vores nye generation af eTrucks være på vej. MAN ser brint-baserede motorer som et supplement til rent batteri-elektriske motorer. 

To teknologier forskes i øjeblikket i udviklingsprojekter: brintforbrændingsmotorer og brintbrændselsceller. MANs traditionsrige Nürnberg-anlæg vil forvandle sig fra et dieselmotoranlæg til et produktions- og udviklingssted for alternative motorsystemer som en del af denne transformation. 

Autonome erhvervskøretøjer fører til en radikal transformation af forretningsmodellen hos vores kunder – automatisering er en game changer. Derfor udvikler og tester MAN automatiserede køreapplikationer sammen med partnere fra videnskab og industri. MAN bliver en førende leverandør af intelligente og bæredygtige transportløsninger.